Iedere week breidt Adhoc Zorgt zich uit met nieuwe medewerkers. Waar de één fulltime aan de slag wilt gaan, wilt de ander één keer per week een dienst draaien en waar de ander over tien jaar werkervaring beschikt, is het voor weer een ander zijn of haar eerste baan binnen de zorg. Eén ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen: ze hebben een hart voor de zorg. Voor dit interview vroegen wij sollicitant Galilea het hemd van het lijf wat betreft haar passie voor de zorg.

Galilea is 24 jaar en heeft haar diploma Zorg en Welzijn behaald. Voor Adhoc Zorgt zal zij aan de slag gaan als Helpende.

“Waarom heb je gekozen voor een baan in de zorg?”
“Ik houd ervan om met mensen te werken. Het geeft mij een goed gevoel wanneer ik voor mensen een luisterend oor kan zijn en de hulp kan bieden die ze nodig hebben. Momenteel doe ik ook de verzorging van mijn oma. Het doet mij goed om op deze manier mijn oma te kunnen helpen, dit werk komt echt vanuit mijn hart. Als kind had ik helemaal nog niet het plan om de zorg in te gaan. Ik droomde van een carrière in de mode. Toen ik ouder was, ontdekte ik dat de harde modewereld eigenlijk helemaal niet bij mij past en de warmte van de zorg juist veel beter aansluit bij wie ik ben als persoon. Dit inzicht heeft ervoor gezorgd dat ik de opleiding Zorg en Welzijn ben gaan volgen.”

“Wat zijn volgens jou de eigenschappen waarover een goede zorgprofessional moet beschikken?”
“Een goede zorgverlener moet in mijn ogen goed kunnen observeren, alert zijn en op elke situatie kunnen anticiperen. Daarnaast moet het werk vanuit je hart komen en is het belangrijk dat je mensen in hun waarde kunt laten.”

“Waarom heb je ervoor gekozen om te flexen in de zorg en niet in dienst te treden bij één zorginstelling?”
“Wat mij het meest aanspreekt aan het werken als flexwerker is de vrijheid. Je zit nergens aan vast, waardoor het werk goed te combineren is met andere activiteiten.”

“Wat spreekt je zo aan bij Adhoc Zorgt?”
“De flexibiliteit en de relaxte sfeer die er hangt.”

“Wat verwacht je van het werken bij Adhoc Zorgt?”
“Ik verwacht lekker veel aan de slag te kunnen. Daarnaast denk ik dat jullie mij goed kunnen ondersteunen en ik met al mijn vragen bij jullie terecht kan.”


Droom jij ook van een carrière in de zorg en ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem contact met ons op via
jobs@adhoczorgt.nl of bel naar 010-8461243.

Add Your Comment