“Bij Adhoc Zorgt ben je geen nummertje”

Ben jij op zoek naar een baan in de zorg, maar weet je nog niet precies welke functie het best bij jou past? In elke blogpost gaan wij in gesprek met een zorg professional, ieder werkzaam in een andere functie. Dit keer vragen we medewerker Sabrien alles over haar werk als Woonzorgbegeleider bij Adhoc Zorgt. Wat houdt het werk precies in en waarom past dit zo goed bij haar? Sabrien vertelt:

Hoe lang werk je al voor Adhoc Zorgt?
“Ik werk nu precies een jaar voor Adhoc Zorgt”

Je bent werkzaam als Woonzorgbegeleider, wat houdt deze functie precies in?
“Als Woonzorgbegeleider begeleid ik de bewoners binnen hun woon- en leefomgeving. Zo bereid ik bijvoorbeeld het ontbijt, dek ik de tafels, speel ik spelletjes en maak ik een wandeling met de cliënten. Bovenal zorg ik voor een gezellige, huiselijke sfeer. Ik probeer in nauw contact met de bewoners te staan, om ervoor te zorgen dat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Daarnaast begeleid ik cliënten soms ook één op één. Het fijne hieraan vind ik dat je een cliënt meer persoonlijke aandacht kunt geven. Iets wat op een groep lastiger kan zijn.”

Wat vind je zo leuk aan het werken bij Adhoc Zorgt?
“Vooral de flexibiliteit vind ik erg fijn. Ik kan zelf aangeven wanneer ik kan werken en aan de hand hiervan worden mijn diensten ingeroosterd. Daarbij vind ik het erg prettig dat er een open sfeer heerst en er rekening wordt gehouden met je voorkeuren. Je bent bij Adhoc Zorgt geen nummertje.”

Denk je dat jouw toekomst in de zorg ligt?
“Het werken als begeleider ligt mij zeker en het contact met mensen gaat mij goed af, dus wie weet wel!”

Wat zou jij mee willen geven aan toekomstige woonzorgbegeleiders?
“Wees in dit werk vooral jezelf en maak contact van mens tot mens. Heb niet alleen aandacht voor de werkzaamheden die je moet verrichten, maar kijk of je een cliënt wat extra aandacht kunt bieden. Uiteindelijk is namelijk dat stukje extra precies hetgeen wat het werk zo leuk maakt.”

Wil jij ook aan de slag als woonzorgbegeleider of ben jij benieuwd voor welke andere functies jij in aanmerking zou komen? Aarzel niet een stuur je motivatie + CV naar jobs@adhoczorgt.nl en wie weet ga jij binnenkort ook voor ons aan de slag!

Add Your Comment