Bijna dagelijks komen er nieuwe medewerkers in dienst bij Adhoc Zorgt. Ieder met hun eigen verhaal. Waarom kozen zij voor Adhoc Zorgt en wat spreekt hen zo aan binnen het werken in de zorg? In deze blogpost gaan we in gesprek met Canan en Oumnia. Beide medewerkers zijn sinds kort in dienst bij Adhoc Zorgt en hebben door middel van ons omscholingstraject de kans gekregen om als Helpende aan de slag te gaan. Benieuwd waarom zij voor flexen in de zorg kozen en wat hen het meest aanspreekt aan werken voor Adhoc Zorgt? Onder het genot van een kop koffie vroegen wij ze het hemd van het lijf.

Waarom heb je gekozen voor een baan in de zorg?
O: “Ik volg de studie Social Work en het is mijn doel om daarmee uiteindelijk ook in de zorg te gaan werken. Ik wil daarom graag tijdens mijn studie alvast wat relevante werkervaring opdoen.”
C: “Ik heb al vanaf jongs af aan met de zorg voor anderen te maken. Ik heb zelf een economische studie gedaan, maar toch bleef de zorg mij erg trekken. Om erachter te komen of een baan in de zorg echt bij mij past, combineer ik het werken in de zorg momenteel met een kantoorbaan. Tot nu toe bevalt het werken voor Adhoc Zorgt mij erg goed en ik denk erover om een carrière switch te maken en volledig de zorg in te gaan.”

Wat zijn eigenschappen die een goede zorgprofessional volgens jullie zou moeten hebben?
In koor: “Geduld”
O: “Daarnaast moet een zorgprofessional natuurlijk behulpzaam zijn en initiatief kunnen nemen.”
C: “En betrokken kunnen zijn.”

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om te flexen in de zorg en niet bij één vaste instelling in dienst te gaan?
O: “Ik heb nu de mogelijkheid mijn eigen werktijden te bepalen, waardoor het makkelijker te combineren is met mijn studie.”
C: “Voor mij geldt hetzelfde. Het is op deze manier goed te combineren met mijn andere baan.”

Wat sprak jullie zo aan bij Adhoc Zorgt?
C: “De goede verhalen die ik hoorde van de mensen die er al werkten.”

Jullie zijn nu een paar weken in dienst. Hoe bevalt het werken tot nu toe? Wat zijn de dingen die jullie fijn vinden aan de werkwijze van Adhoc Zorgt?
O: “De flexibiliteit vind ik erg fijn.”

Oumnia, jij hebt al een aantal diensten gedraaid, wat is het leukste dat je tijdens deze diensten hebt meegemaakt?
O: “Tijdens het werk stond ik op afdelingen waarin ik moest samenwerken met aardige vaste medewerkers, wat zorgde voor een fijne werksfeer.”

Heb jij een hbo-studie afgerond of volg jij een zorg- of sociale studie op hbo-niveau en wil je werken in de zorg? Aarzel niet een stuur je motivatie + CV naar jobs@adhoczorgt.nl en wie weet wordt jij binnenkort ook omgeschoold tot zorgprofessional. 

Add Your Comment