Santé, Chin Chin, Cheers, L’ achaime, Salud…

Wie kent het niet, proosten op het goede leven, gezondheid, en vooral goede seks. Deze maand is het de alcoholloze maand en in het kader hiervan hebben we onderzoek gedaan naar de voordelen van het niet nuttigen van alcoholistische dranken. In dit onderzoek zijn we erachter gekomen dat steeds meer mensen bewuster deelnemen aan een alcoholvrij leven opdat gezondheid, welzijn geloofsovertuiging of andere factoren meespelen in hun standpunt.

Wat jouw standpunt ook mag zijn, je wel of niet drinkt. In deze blog vertellen we je graag hoe je ook kunt proosten met alcoholvrije cocktails en wat de voordelen zijn van het niet nuttigen van alcoholistische dranken. Zo blijkt namelijk uit onderzoek van IkPas.nl dat 62% van de deelnemers behalve fysiek ook mentaal profijt hebben bij het niet drinken van alcohol. Geen alcohol drinken is voor je omgeving wennen, in veel kringen maakt dat deel uit van de cultuur. Denk bijvoorbeeld aan de werkcultuur, geen biertje in je hand tijdens de vrijmibo kan anders aanvoelen. Hoor je er dan nog écht bij als je niet drinkt? Of ben jij standvastig en weiger je dat rondje?

62% van de deelnemers ervaren de standvastigheid na een alcoholvrije maand en kan beter ‘nee’ zeggen. Het stimuleert het bewaken van je grenzen en hoe fijn is dat als je overtuiging daarbij helpt.

Een ander leuk feitje is dat 32% merkt dat ze afvallen. Het effect van alcohol is namelijk het vergoten van je eetlust, waardoor het meer leidt tot vetopslag omdat je meer calorieën binnenkrijgt dan je vaak kunt verbranden.

Mis je toch een drankje in je hand tijdens de vrijmibo? Kies dan voor een mocktail. Op onze instagram pagina hebben wij voor jou de meest overheerlijkste mocktail recepten gedeeld.