Wie weleens een krant openslaat of een blik op het journaal werpt, leest, ziet en hoort het aan alle kanten: er zijn al jaren flinke personeelstekorten in de zorg. Een probleem dat waarschijnlijk nog wel een tijd zal duren. Toch zit er ook een voordeel aan deze tekorten. Als flexer in de zorg kun je namelijk volop aan de bak! “Flexer?!” Horen we je nu denken. “Ik ben toch niet jaren naar school gegaan om als flexer aan de slag te gaan?” Dat rondom het woord flexer nog een negatief stigma hangt, valt niet te ontkennen. Geheel onterecht overigens, want het werken als flexer in de zorg heeft juist vele voordelen! Wij hebben de vijf grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Flexibel werken

Jij bent de baas over je eigen agenda. Wil je drie maanden overwinteren onder een palmboom met een kokosnoot in je hand? Prima. Om vervolgens na thuiskomst zes dagen per week aan de slag te gaan om de financiële schade van het ‘Living la vida loca’ weer een beetje te compenseren? Ook prima! Zie maar eens een vast dienstverband te vinden waarin je dit voor elkaar kunt krijgen? Spoiler: die bestaat niet.

2. Ook niet onbelangrijk: het salaris

Wie dacht dat werken in de zorg niets verdient, heeft het mis. Wanneer je over de nodige ervaring en diploma’s beschikt, kan je loon aardig oplopen. Ook voor de starters die het flexen in de zorg combineren met het volgen van een studie, is het niet mis. Neem maar van ons aan dat een zaterdag kleding vouwen in een winkel hier niet tegenop weegt.

3. Je ontmoet veel nieuwe mensen

We hebben allemaal weleens een collega gehad met wie het wat minder goed klikte. Wel zo fijn dat je diegene dan niet dagelijks treft op de afdeling. Daarnaast ontmoet je een hoop nieuwe mensen met wie het vast en zeker wél klikt. Zo verdien je niet alleen geld, maar maak je ook nog nieuwe vrienden.

4. Goede combinatie met het volgen van een studie

We benoemden het bij punt 1 al: je bent verantwoordelijk voor je eigen agenda. Als student heb je het de ene periode heel druk met deadlines en tentamens, om een paar weken later je dagen al Netflixend in bed door te brengen. Hoe fijn is het dat je op dit soort momenten zelf kunt bepalen wanneer je wat meer en wanneer wat minder wilt werken!

5. Bij verschillende organisaties werken

Bijna iedere (ex-)student herkent het probleem, je bent halverwege je studie of bent net klaar, maar hebt nog geen idee welke richting je precies op wilt. Veel starters kiezen op de gok voor een baan, om er na een aantal maanden achter te komen dat het toch niet helemaal hun ding is. Als flexer in de zorg heb je dit probleem niet. Hier krijg je namelijk de mogelijkheid om bij verschillende organisaties en met verschillende doelgroepen te werken. Zo kom je er gaandeweg vanzelf achter welke richting jou het meest ligt. Een mogelijkheid die niet veel andere banen bieden.

Heb je interesse gekregen na het lezen van deze blog? Meld je aan en wie weet ben jij binnenkort onderdeel van onze gezellige flexpool.

Leave a Reply