Zorgprofessionals van Adhoc Zorgt worden bij wederzijdse tevredenheid met regelmaat overgenomen door de opdrachtgever. Zo ook Jafar. Meer dan een jaar geleden solliciteerde Jafar bij ons op een vacature voor Helpende. Inmiddels is hij niet meer weg te denken bij de organisatie en heeft hij zich ontpopt tot een ware zorgprofessional.

 

Na het behalen van zijn diploma, is Jafar in december 2019 begonnen als helpende. Een paar maanden later, in februari, werd door het RIVM bekend gemaakt dat de eerste persoon in Nederland officieel positief werd getest op het coronavirus. De COVID-19-epidemie heeft tijdens de eerste golf grote impact gehad op de zorg. Zo vertelt Jafar dat het werk in de zorg door het coronavirus erg zwaar is. Hij merkte dat er in korte tijd veel veranderde: de werksfeer was anders en er werden nieuwe manieren van werken ontwikkeld. “Door de anderhalve meter, creëer je letterlijk en figuurlijk afstand, wat ik vervelend vind omdat je toch met mensen, en in mijn geval ouderen, werkt en fysiek contact is daarbij gewoon belangrijk.”

“Je zet de veiligheid van een kwetsbare groep op het spel als je niet handelt naar de getroffen maatregelen.”

Jafar vindt de veiligheid van cliënten een prioriteit. Hij vindt het waardevol om het verschil te kunnen maken voor de ouderen waar hij mee werkt en daarbij is de verantwoordelijkheid nemen tijdens het werk, maar zeker buiten het werk een belangrijk onderdeel. Zo zegt hij: “je zet de veiligheid van een kwetsbare groep op het spel als je niet handelt naar de getroffen maatregelen.” 

Ook de werkprocedure rondom het coronavirus binnen de zorg ontwikkelen zich razendsnel. Voor Jafar en zijn collega’s gelden er richtlijnen voor het gebruik van beschermingsmiddelen, zoals het dragen van een mondneusmasker, een disposable schort, oogbescherming en handschoenen. “Het maakt het werken zwaar, maar het is nou eenmaal van belang en het maakt het (fysieke) contact tussen client en en zorgverlener veel makkelijker.”.

Ondanks de afgelopen tijden van tegenslag en stress, blijft Jafar gemotiveerd en positief. Wanneer hij zijn diploma ‘persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen’ volgend jaar haalt, heeft hij de ambitie om zich verder te ontwikkelen binnen de zorg als persoonlijk begeleider voor ouderen.

Jafar geniet van zijn werk in de zorg. “De waardering en dankbaarheid die je krijgt, is zoiets moois.” Naast dat het voor hem dankbaar werk is, geniet hij er van om het verschil te kunnen maken en zo te kunnen bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van zijn cliënten. 

Wij wensen Jafar heel veel succes en geluk in de toekomst!

Wil jij ook een leuke job waarin je jezelf kunt ontplooien? En heb je een afgeronde zorgopleiding, sociale studie of werkervaring in de zorg? Schrijf jezelf dan online in en onze recruiters nemen contact met je op voor een eerste kennismaking.