Het Coronavirus heeft Nederland en de rest van de wereld inmiddels al een tijd in z’n greep en we werken – voor zover dat kan – massaal vanuit huis. Om het toch een beetje gezellig te houden, verwennen we onszelf volop met lekker eten en drinken. Een extra koekje bij de koffie, croissantjes als lunch en nadat de klok vijf uur heeft geslagen, belonen we onszelf met een glas wijn, want de werkdag zit er weer op! Om vervolgens de rest van de avond met series op de bank door te brengen, waar het eten er niet gezonder op wordt. Ja, zo’n quarantaine klinkt hartstikke gezellig, maar voor je het weet pas je niet meer in je jeans.

Gelukkig is een oplossing om de schade ietwat te beperken binnen handbereik. Het internet staat vandaag de dag vol met online sportklasjes en andere home workouts, waarmee je toch fit door je quarantaine kunt komen. Alleen waar moet je beginnen? We snappen dat je door het enorme aanbod aan home workouts de bomen bijna niet meer door het bos kunt zien. Om je op weg te helpen, heeft Adhoc Zorgt haar vijf favoriete home workouts voor je op een rijtje gezet.

1. Blogilates

De altijd vrolijke Cassey sleept je met haar opbeurende video’s door de meest zware oefeningen heen. Wat voor lichaamsdeel of spiergroep je ook wilt trainen, Cassey heeft er een workout video voor. Naast video’s vind je hier ook een hoop handige voedings- en sport gerelateerde blogposts.

2. Refit Revolution

Transformeer jouw woonkamer tot dansvloer met REFIT. REFIT is een online fitness community met workouts voor iedereen, ongeacht je lichaamstype, leeftijd of niveau. Op fijne beats leer je tijdens iedere les een gemakkelijke choreografie. De online lessen zijn te volgen op zowel hun website als YouTube kanaal.

3. Grokker

Of je nou graag aan je lenigheid werkt tijdens een online lesje yoga of je liever in het zweet werkt tijdens een HIIT workout, bij Grokker vind je het allemaal. En het fijnste van alles is: tijdens de Coronacrisis volg je deze lessen helemaal gratis.

4. 7 Minute Workout

Heb je niet zoveel tijd, maar wil je tussen de praktijken door toch even bewegen? Dan is de 7 minute workout app helemaal iets voor jou! In slechts zeven minuten train je je hele lichaam of een specifiek door jou gekozen spiergroep. Leuk om te weten: je hebt zelf de vrijheid om een eigen trainer te kiezen, die jou begeleidt in je workouts.

5. PLTS Studios

Bij de bekende Amsterdamse pilates school PLTS Studios kun je via hun Instagramaccount iedere ochtend om 10 uur live een pilates les volgen. De training duurt slechts een halfuur, maar reken maar dat je de volgende dag spierpijn hebt.

Leave a Reply